Здоровий шлунок, як один з органів травної системи, значно впливає на якість нашого життя. За певних несприятливих умов, епітеліальні клітини шлунка, які виробляють ферменти для подальшого перетравлення їжі, здатні перетворюватися у ракові клітини.
Рак шлунка може вражати будь-яку частину шлунка, проте, частіше це основна його частина (тіло шлунка).
Людина, яка зіштовхнулася з недугою може відчувати: труднощі з ковтанням; відчуття здуття після їжі; відчуття раннього (передчасного) насичення їжею; печії; розлад травлення та інші симптоми.
Але точний діагноз може поставити лише лікар на підставі ґрунтовного обстеження пацієнта.
Як ви можете профілактувати хворобу?
Підтримуйте здорову вагу! Стежте за своїм індексом маси тіла. Якщо у вас надмірна вага або ожиріння, поговоріть зі своїм лікарем про стратегії, що допоможуть схуднути.
Споживайте більше фруктів та овочів. Користуйтеся принципом тарілки здорового харчування, формуйте меню так, що ви з’їдали щодня 4 порції фруктів та 5 порцій овочів.
Зменште кількість соленої та копченої їжі.
Киньте курити. Куріння підвищує ризик розвитку раку шлунка, а також багатьох інших видів раку. Припинити курити може бути дуже важко, тому зверніться за допомогою до лікаря.
Запитайте у свого сімейного лікаря про ризики розвитку раку шлунка.
Зменште ризик раку!
Докладніше про симптоми та фактори ризику читайте у статті: http://bit.ly/40vj4cX