You are currently viewing Рекомендації від ВООЗ щодо вживання жирів і вуглеводів

Рекомендації від ВООЗ щодо вживання жирів і вуглеводів

📣ВООЗ оновила рекомендації щодо вживання жирів і вуглеводів

ℹОновлені рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я ґрунтуються на останніх наукових даних та містять рекомендації, спрямовані на зниження ризику нездорового збільшення ваги та профілактику неінфекційних захворювань, таких як цукровий діабет 2 типу, серцево-судинні захворювання та деяких типів раку.

👉Щодо жирів:

🔸Жири мають складати не більше 30% від загальної кількості спожитих джерел енергії у раціоні дорослої людини.

🔸У харчуванні кожної людини від 2 років з-поміж жирів мають переважати ненасичені жирні кислоти.

🔸Рекомендовано вживати не більше 10% насичених жирів (жирне м’ясо, молочні продукти, тверді жири і олії на кшталт масла, сала, пальмової та кокосової олій).

🔸Вживати не більше 1% трансжирів як з промислово вироблених продуктів, так і з продуктів з жуйних тварин (запечені і смажені продукти, снеки, м’ясні та молочні продукти від жуйних тварин).

👉Щодо вуглеводів:

🔸Дорослим рекомендовано їсти щонайменше 400 грамів овочів і фруктів і 25 грамів натуральних харчових волокон на день.

🔸Для дітей та підлітків рекомендації вживання овочів та фруктів такі:

– 2–5 років не менше 250 г на добу

– 6–9 років не менше 350 г на добу

– 10 років і старше, не менше 400 г на добу

🔸Для дітей та підлітків рекомендації споживання харчових волокон природного походження:

-2–5 років не менше 15 г на добу

-6–9 років не менше 21 г на добу

-10 років і старше, не менше 25 г на добу.

⚠ВООЗ також наголошує нагадує на необхідності скоротити споживання вільного цукру і наголошує, що для здоров’я важливо споживати якісні вуглеводи. Для кожної людини віком від двох років вуглеводи мають переважно складатись з цільного зерна, овочів, фруктів і бобових.

Більше інформації за посиланням: https://bit.ly/476T37c

Джерело:

https://www.facebook.com/phc.org.ua/posts/pfbid02gofxzha7RNH21rh5FCsV4LU52PSBFxRKUpy7SbwaYu7RmsAcatCzyvwz8wGScLMnl