You are currently viewing Готуймо здорові страви на свята!

Готуймо здорові страви на свята!

Який же Новий рік без смачних страв, правда? Але варто пам’ятати у період свят, що все на вашому столі має бути корисним, не нашкодити здоров’ю. Дотримуючись принципів тарілки здорового харчування, це нескладно.

✅ Обирайте для приготування основної страви м’ясо птиці або телятину. Пам’ятайте, що біле м’ясо корисніше за червоне.

✅ Обираючи рибу, віддайте перевагу морській. Рибні страви рекомендовано їсти 2-3 рази на тиждень.

✅Обов’язково включіть до меню овочі та бобові. Щоденна рекомендована порція овочів та фруктів – 400-600 г. Легкі салати з капустою, огірками чи листям салату прекрасно доповнять основні страви.

✅ На гарнір приготуйте цільнозернову кашу – гречку, нешліфований рис тощо. Якщо готуєте пасту, використовуйте тверді сорти пшениці.

✅ Обмежуйте споживання оброблених продуктів з великим вмістом жиру, солі та цукру. Йдеться про ковбаси, копчені продукти, соуси. Все згадане стимулює переїдання, а отже, не несе користі для організму.

Детальніша інформація – https://bit.ly/41ALVgZ

Джерело:

https://www.facebook.com/phc.org.ua/posts/pfbid0zkCzPDNx6q88zGizEYDwkG6BsMpuFNbBv9tywPvT755yD68CYENTZkmcdSjYUGw6l